Skader og hvad man kan gøre ved dem..

De fleste sportsudøvere kommer på et eller andet tidspunkt ud for, at blive skadet. En skade er ALTID vildt ubelejlig og den kan faktisk være med til at gøre en atlet eller idrætsudøver deprimeret.

Jeg har været der og jeg har prøvet det – mange gange. Og det er en rutsjetur af de store, når man lige pludselig ikke kan løbe de mængder eller den hastighed man plejer, bare fordi man har en lille ting man ikke har håndteret på den rette måde.

For hvad er det typisk der giver skader?

Ofte er det fordi en atlet ikke lytter til sin krop og moser på, uden at have et overblik over om man er på vej i den forkerte retning. Slag og stødskader er selvfølgelig også noget folk kommer ud for, men de deciderede overbelastningsskader, opstår typisk fordi vi er så fikserede på at blive bedre.

Jeg har haft både muskelskader og fået behandling af seneskader, ligesom så mange andre, men heldigvis er jeg blevet meget bedre til at lytte efter min krop og de signaler den sender mig. For signalerne kommer typisk før at tingene udvikler sig til en decideret skade.

Jeg havde en ledskade i min skulder engang, som jeg egentlig stadig døjer med. Den har hæmmet mig mange gange, især når jeg svømmer meget. Heldigvis kan jeg holde det nede ved at træne med elastikker, men jeg har så småt affundet mig med, at jeg må leve med det forevigt.

.. og dog.

Min kammerat Kenneth Carlsen har netop startet et nyt koncept op. Han er fysioterapeut og har Biomekanikerne.dk. Konceptet hedder Renewed og bruger en stamcellelignende behandling, som virkelig skulle kunne tage nogle grove skader. Det i sig selv er interessant og at det er Kenneth der står for det, gør det bare endnu mere spændende.

Jeg kender ham som en ultraprofessionel behandler, og de gange han har haft fat i mig, har det haft en effekt med det samme.

Det her koncept kræver dog lidt mere af mig, men jeg er virkelig tæt på at booke min første skulderbehandling hos Renewed, og så få Kenneth til at hjælpe mig.

Alle burde måske stoppe op når de føler “noget”. Om det så er fysisk eller noget andet. Den virkelig effektive behandling af skader eller andre ting, kommer typisk af reflektion og eftertænksomhed. Det er ihvertfald min erfaring. Man ved jo godt, at man ikke skal løbe super meget på et dårligt knæ… alligevel er der mange der gør det.

Du når det nok. Sæt farten ned når det kræves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *