If this then that …

Som coach, træner, og sparringspartner for mange mennesker gennem de sidste mange år, har jeg efterhånden fået opbygget mig noget af en værktøjskasse.

Ikke en værktøjskasse med skruetrækkere og papegøjetænger osv. ( Selvom jeg selvfølgelig også har det ) men en mental værktøjskasse, der indeholder mange forskellige typer af værktøjer, til mange forskellige typer af mennesker.

Et værktøj jeg synes der er fantastisk, er det at skabe refleksion i den enkelte. Eksempelvis med metoden: If this then that. 

Det er egentlig meget simpelt, men lægger som sagt op til en del refleksion. Hele ideen med udsagnet, eller værktøjet om man vil, er at man lærer af sine fejl. Lærer af det data man opbygger af viden omkring sig selv. Ja, i det hele taget bare lærer noget.

Lad mig komme med et eksempel:

Hvis jeg kører ad vej A kl 7.45 om morgenen, så er der som oftest kø.

Men måske hvis jeg nu prøvede at køre ad vej B, eller køre på et andet tidspunt, så ville der måske ikke være kø …

Cause and effect. If this then that … og et løsningsforslag.

Det sjove er, at vi næsten altid vælger at køre den samme vej, på det samme tidspunkt alligevel, for så alligevel at sidde i kø og blive bundirriterede, selvom vi har den viden, eller det data vi har. Det er bare svært at gøre noget andet end vi plejer.

Overført til en træningssammenhæng kan man komme med følgende eksempel:

Hvis jeg skal køre zwift, bkool, eller hvad det nu er man kører idag, så sker det fra tid til anden at jeg ikke kan connecte til serveren og køre mit planlagte pas…

Men hvis det sker, så kan jeg altid køre mit 1 times intervalpas hvor man ikke behøver at bruge hverken zwift eller noget andet.

Pointen er egentlig simpel. Du har en pligt overfor dig selv til, at lære af dine fejl, eller dine oplevelser. Hvis du ikke gør, er det den største fejl du kan begå.

If this then that er altså refleksionsmodellen. Bonusværktøjet som du får med helt gratis 😉 er PLAN B modellen.

Forbered dig. I så mange og så vidt mulige henseender som muligt. Så skal det nok gå alt sammen 🙂 At have en plan B, eller at lave en ny plan A på baggrund af data, kræver altså at du sætter dig ned og reflekterer lidt over tingene. Samtidig kræver det også at du tager et aktivt valg om, at bruge den viden du har, til at skabe en ny og bedre løsning for dig selv.

/M

PS:

Den her metode er egentlig overordet det der gør, at du får vist de reklamer på nettet du gør. ( HVIS du har besøgt en given side og passer på nogle andre kriterier også, SÅ VIS reklame A )

At du får tilsendt de irriterende tilbudsaviser du gør. ( HVIS du bor i det område, og har nogenlunde den indkomst, SÅ SEND reklameavis A)

Og det der gør at du gang på gang tjekker din instagram. ( HVIS du er et menneske, reager på den lille røde prik der lyser ved instagram APP, der viser der er notifikationer )

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få dine gratis tips her!

 

Få GRATIS træningstips på mail hver uge!