Triatlon går ind i en ny tid.

Triatlon gennemgår – efter min mening – noget af en udvikling i de her tider. Der popper små events op hist og her igen, og samtidig er der flere større spillere der begynder at lave deres egne versioner og distancer indenfor sporten.

Et godt eksempel på sidstnævnte er Chris McCormack og hans Super League triathlon series.

Der er altså tænkt nyt og i andre baner i en sådan grad, at man nærmest kun kan beundre det. Han har formået at lave en løbsserie der foregår over hele verden, som har de bedste triatleter i verden med ( primært på OL og sprintdistancerne ) og så er det så velproduceret at de rigtigt store events og arrangører rent faktisk ville kunne lære noget.

Chris McCormack har altid været den frække dreng i klassen og han har altid gjort mere eller mindre hvad han ville. Det har han så også gjort i denne omgang.

Super League serien byder på forskellige formater, bla: Eliminator, der er 3 triatlons udført back to back ( 300m svøm, 5 km cykling og 2 km løb  x 3 ) hvor de bagerste over stregen bliver taget ud af løbet ved hvert skift af disciplin.

Det format er så intenst at selv de bedste atleter i verden bliver pillet ud …

Men den store force ved de her stævner, og det jeg ser som det bedste ved det hele, er deres live broadcasting og tv produktioner. Da distancerne er relativt korte og foregår på lukkede ruter inde i byer, har de gjort det super publikumsvenligt. Online kan man følge med på facebook og youtube, og det er virkelig interessant at se hvordan det her tager livebroadcasting af tri op til nye højder.

Hvis du ikke ved hvad jeg taler om overhovedet, så gør dig selv en tjeneste og se det her:

Der er kameraer overalt, og deres speakere er selv meget erfarne atleter der kan forudsige racet og gøre det spændende samtidig. Oveni i det, så er Danmarks egen: Andreas Schilling med helt fremme i den her serie – og det gør det jo kun mere spændende at følge med i.

Hjælp mig med at svare på det her:

Kan Danmark huse sådan et event? Og hvorhenne skulle det være?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *